Ποιοτικά & διατροφικά χαρακτηριστικά

 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του Χρήστου Πάνου κατά τις αναλύσεις έχει βρεθεί πως διαθέτει τα παρακάτω θρεπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά:

 

Διαθρεπτική αξία (ανά 100ml)

Θερμίδες 915 Kcal – 3700 KJ

Σύνολο λιπαρών 94g – 22% :
– Κεκορεσμένα λίπη 14g – 10%
– Πολυακόραστα λίπη 10g
– Μονοακόρεστα λίπη 67g

Χοληστερόλη 0g – 0%
Νάτριο 0g – 0%
Υδατάνθρακες 0g – 0%
Πρωτείνες 0g – 0%

 

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά

Οξύτητα έως 0,8%
Υπεροξείδια (mEq) έως 20
Κηροί (ppm) έως 250

Απορρόφηση στο υπεριώδες
Κ270 έως 0,22
Κ232 έως 2,50
ΔΚ έως 0,01

 

Μάθετε περισσότερα για τα Φυσικο-Χημικά Χαρακτηριστικά του Ελαιόλαδου, καθώς και τη Κατάταξη του Ελαιόλαδου σε Ποιοτικές Κατηγορίες βάσει αυτών αλλά και των μεθόδων με τις οποίες παράγεται.