Ο Παραγωγός

 

Ο Χρήστος Πάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Στύλια Κορινθίας. Είναι ο πιο πρόσφατος κρίκος μιας μακριάς αλυσίδας από πολλές γενιές αγροτών και καλλιεργητών. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να συνδυάζει την παράδοση και την εμπειρία από το παρελθόν, με την τεχνολογία, την επιστήμη και τις πιο σύχγρονες τεχνικές που προσφέρει το παρόν στον κλάδο της παραγωγής λαδιού.

Καλλιεργητής και παραγωγός ενός συγκριτικά μικρού ελαιώνα, που πρωταρχικά καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειάς του σε λάδι και σε δεύτερο βαθμό εκμεταλλεύεται εμπορικά, επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου και λιγότερο στην ποσότητα. Κύριο μέλημα του είναι λοιπόν η παραγωγή ενός ανώτερου θρεπτικά, γευστικά και ποιοτικά ελαιόλαδου, χρησιμοποιώντας τις πιο ήπιες μεθόδους παραγωγής, από την καλλιέργια, μέχρι την συγκομιδή και την έκθλιψη. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το μάζεμα του καρπού με το χέρι, η άμεση μεταφορά της σοδιάς στο λιοτρίβι, η ψυχρή έκθλιψη της ελιάς, η ανάλυση και αξιολόγηση του ελαιόλαδου, η προσεκτική συσκευασία και αποθήκευση του εξτρα παρθένου ελαιόλαδου που παράγεται..

Εκτός από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ο Χρήστος Πάνου καλλιεργεί και παράγει την περίφημη κορινθιακή σταφίδα, σταφύλια καθώς και λωτούς.