Το Ελαιόλαδο

 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προσφέρουμε, παράγεται απευθείας και μόνο από ελιές και για την επεξεργασία του χρησιμοποιούμε μόνο μηχανικές μεθόδους.  Προέρχεται από τους οικογενειακούς ελαιώνες του Χρήστου Πάνου οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή των Στυλίων Κορινθίας.

Το μάζεμα του καρπού της ελιάς γίνεται με τα χέρια για να μη τραυματιστεί ή καταπονηθεί ο καρπός, ενώ η επεξεργασία για να πάρουμε το λάδι ολοκληρώνεται μέσα σε ελάχιστες ώρες από την συγκομιδή του. Στο λιοτρίβι του χωριού, αφού αφαιρεθούν φύλλα και κλαδιά και πλυθούν οι ελιές με κρύο νερό, ξεκινά η επεξεργασία με ψυχρή έκθλιψη ενώ δεν γίνεται καμία χρήση χημικών ουσιών ή διαλυτών. Με τον όρο «ψυχρή έκθλιψη» εννοούμε πως σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της έκθλιψης, η θερμοκρασία παραμένει κάτω από τους 27C βαθμούς Κελσίου (Διαβάστε περισσότερα για την ψυχρή έκθλιψη της ελιάς).

Ετσι, το λάδι που τελικά παίρνουμε από το ελαιοτριβείο, διατηρεί όλα τα θρεπτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Ακολουθεί η συσκευασία και αποθήκευση, σε συνθήκες που εξασφαλίζουν πως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα διατηρηθεί φρέσκο, γευστικό και θρεπτικό, όπως την πρώτη μέρα της παραγωγής του. Ο συνδυασμός της εμπειρίας και της παράδοσης που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά αλλά και η χρήση των πιο σύγχρονων και επιστημονικών μεθόδων, μας επιτρέπει τελικά να παράγουμε ένα προϊόν που περιέχει όλες τις ευεργετικές ουσίες και βιταμίνες για  υγιεινή διατροφή και παράλληλα διατηρεί το άρωμα και την εξαιρετική γεύση του ελαιόλαδου.

 

 

 

  No Responses to “Το Ελαιόλαδο”